Lvíčata 4. chlapecký skautský oddíl Vsetín

Kontaktní oddílovka květen (aktualizace)

Aktualizace: další oddílovka je 26. května. Vládní nařízení částečně povolily naši činnost. Rozhodli jsme se uspořádat první oddílovku, netradičně ve středu 19. května 2021 od 16.30 na středisku. Pro účast je nutné absolvovat test.

Aktualizace (20. 5. 2021): Další oddílovka proběhne za stejných pravidel (nutné prokázání bezinfekčnosti) ve středu 26. května od 16.30 do 17.30 na středisku.


*(původní text z 13. 5. 2021)*

První kontaktní oddílovka proběhne ve středu 19. května od 16.30 do 17.30. Sraz na střediskové zahradě. Celá oddílovka proběhne v souladu se současnými nařízeními venku, bude tedy pouze v případě pěkného počasí – upřesníme v dopoledne před oddílovkou. Pro účast je nezbytné mít chirurgickou roušku a každý účastník musí doložit bezinfekčnost jedním z následujících způsobů:

  1. předložení potvrzení ze školy nebo od zaměstnavatele o absolvovaném antigenním testu s negativním výsledkem, nejdéle před 72 hodinami;
  2. předložení potvrzení z veřejného testovacího místa o absolvovaném antigenním testu s negativním výsledkem, nejdéle před 72 hodinami (nárok na antigenní testy zdarma ve veřejném testovacím místě má každá osoba jednou za tři dny);
  3. čestné prohlášení od zákonného zástupce (nebo vlastní u osoby starší 18 let) o absolvovaném antigenním testu ve škole nebo školském zařízení s negativním výsledkem, nejdéle před 72 hodinami (vzor ke stažení) – toto se obdobně vztahuje i na ve škole či školském zařízení prováděné PCR testy, jen se 72 hodin mění na 7 dnů;
  4. absolvuje na začátku setkání před kontaktem s ostatními účastníky antigenní test zakoupený v lékárně (test z lékárny musí proběhnout vždy výlučně před zraky vedoucích daného setkání), s negativním výsledkem;
  5. předložení potvrzení o absolvování RT-PCR testu s negativním výsledkem, nejdéle před 7 dny;
  6. předložení potvrzení o dokončeném očkování, od kterého uplynulo nejméně 14 dnů;
  7. předložení potvrzení o prodělaném laboratorně potvrzeném onemocnění COVID-19, přičemž u osoby uplynula doba izolace a od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 90 dnů.

Preferovaná a nejjednodušší možnost je přinést čestné prohlášení dle bodu 3. Dle našich informací probíhá testování na školách nejčastěji v pondělí, proto jsme se rozhodli pro středeční termín.

Pokud byste měli sebemenší podezření na jakékoliv onemocnění – necítili jste se úplně fit – zůstaňte prosím raději doma! Zdraví je pro nás absolutní prioritou. Potkáme se někdy příště – třeba na táboře!

Pravidla pro účast na schůzce výchází z doporučení Výkoné rady Junáka. Přesněji v článku na Křižovatce.

« Jarní výprava
Oddílové akce červen »